keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Presidentin arvoista ruokaa ja juomaa

Kellonvetäjien miesedustus aikoo iskeä osakuntalaisten kantapaikkaan St. Urho´s Pubiin kuukausittain kohteenaan kuumaakin kuumemmat trendituotteet: kuukauden Presidentti-oluet ja -annokset.

Urkki täyttää tänä vuonna neljäkymmentä vuotta ja tämän juhlistamiseksi jokainen vuoden kuukausi on omistettu yhdelle kahdestatoista presidentistämme, joista jokaiselle on räätälöity oma ruoka-annos ja olut. Lisää juhlavuodesta sekä esittelyt oluista ja annoksista voi lukea täältä.


Kellonvetäjät ylpeänä esittävät:

Samin ja Simon ruokablogi @Urkki

Pamahdimme uunituoreiden ruokakriitikoiden innolla Urkkiin rauhallisena tiistai-iltana 29. tammikuuta ja eihän se sitten mennytkään niin kuin Strömsössä: olut oli loppu ja ruoka-annoksia oli jäljellä tasan yksi!! Epic fail... No, Simo ensin paikalle tulleena uhrautui tuhostamaan viimeisen ruisperunakuorihirvipaistin. Nopeat syövät paremmin.


Viimeinen ateria - näyttäisi maistuvan
Simon kommentit Ståhlbergin annoksesta:

Esillepano:

Ruoka-annoksen koostumukseen oli helppo orinetoitua; pohjalaiseen tapaan huoliteltu ja organisoitu, etenkin kun ateria oli viimeinen saatavilla, niin aikaa asettelulle varmasti oli. Lisäksi ravintolassa ei ollut paljoa asiakkaita.

Ruoka-annos: 

Juurekset: voitte kuvitella miltä keitetut uunijuurekset maistuvat;  mukavan pehmoisilta, raflaavilta.
Ruisperunakuoreen kätketty hirvipaisti: hirvenliha oli oikein mureaa ja samalla suussa sulavaa, muodostivat onnistuneen taistelijaparin puolukan kanssa. Sen sijaan ruisperunakuori oli osittain palanut reunoiltaan, joka nostatti pienen mustan pilven ruokailijan ylle.

Jos ruoka-annos olisi hiukan epäonnistunut Matti Hautamäen toisen kierroksen hyppy Planican lentomäessä, Toni Niemisen sanoin annoksesta puuttui "loppuilmalennosta se tietty loistokkuus". Joten pisteet jäävät tyylipisteissä vähä heikoimmiksi kuin ennakkoon odotti. Annos kokonaisuudessaan oli hiukan epäsymmetriassa laadun suhteen, mutta kaikesta huolimatta: hyvä ruoka, parempi mieli :).

Heti perjantaina kaikki kokeilemaan helmikuun vastaavaa ruoka-annosta!

T: Kordon Rämsi"

Kuusenkerkkäoluen olivat juoneet loppuun, yllätys yllätys, pubin nurkasta bongaamamme pohjalaiset herrasmiehet. Oli ollut kuulemma hyvää. Niinpä tietysti, kääntäkää vain puukkoa haavassa... Facebookista poimittuja muita kommentteja ovat mm. "varsin maukas kokonaisuus" ja "makeahko, tumma, ei kovin hapoas. Mutta hyvää!". Kellonvetäjät eivät suureksi pettymyksekseen pysty antamaan omaa viiltävää analyysiaan vielä tästä oluesta, mutta onneksi Urkin valikoimasta löytyi muutama muukin vaihtoehtoinen ruokajuoma.

Vaihtoehtoiseksi näläntaltuttajaksi taas valikoitui legendaarinen Toast Manala, joka kyllä ansiokkaasti hillitsi allekirjoittaneen närkästystä arvosteltavan ruuan loppumisesta. Todellinen klassikko ja kaikkien nälkäisten pohjalaisten ystävä!

Kellonvetäjän vinkki: muista pyytää Toast puoliksi ranskalaisilla ja puoliksi salaatilla,
muuten saat hervottoman läjän vain toista!

Presidentti-oluet ja -annokset vaikuttavat oikein lupaavilta tuttavuuksilta. Kannattaa kuitenkin käydä tutustumassa tuotteisiin jo kuun alkupuolella, sillä nämä viedään käsistä!


näin riipusti Könni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti